Реальних юридичних осіб в Україні дедалі більшає, банки фіксують приплив нових клієнтів

24 грудня, 2019

Упродовж 2019 року в Україні зареєстровано 38 307 юридичних осіб, тоді як загальна кількість юросіб, які офіційно діють на території України, станом на 1 жовтня 2019 року становить 1 336 742 підприємств, за даними Державної служби статистики України. Порівняно з аналогічним показником минулого року кількість підприємців зросла на 54 095 (4,05%).

Розподіл позицій за територіями у верхніх рядках залишається незмінним п’ятий рік поспіль: лідирує у списку місто Київ із 323 573 юрособами станом на 2019 р., друге місце за кількістю підприємців посідає Дніпропетровська область (100 040 зареєстрованих), далі слідують Донецька, Одеська та Харківська області.

За обсягом зростання порівняно із власними торішніми показниками розстановка сил інша: Київ – зростання на 7,11%, Одеська область – 4,67%, Харківська – 3,80%, Дніпропетровська – 2,92%, замикає рейтинг Донецька область з 1,96%.

Загальне зростання кількості нових приватних підприємств мало б привести до підвищення попиту на кредитні послуги банків серед підприємців. І збільшення кількості звернень бізнесу до фінустанов із метою отримання кредитних коштів справді зафіксоване.

За словами директора департаменту малого й середнього бізнесу Банку Альянс Руслана Кисельова, у банку зараз спостерігається суттєве зростання попиту на кредитні та інші послуги для юридичних осіб. Звісно, найбільша кількість — у Києві, але є попит і в інших містах-мільйонниках, серед яких лідируютьОдеса, Львів, Харків і Дніпро.

«Основні вимоги до юридичних осіб, які хотіли б взяти кредит у Банку, – прибуткова діяльність, позитивний власний капітал, необхідна кількість працівників. Термін діяльності компанії, яка до нас звертається щодо кредитування, має бути не менш ніж 12 місяців. Що важливо, цей термін відраховується не від дати реєстрації, а від дати початку ведення бізнесу. Потрібна історія бізнесу, щоб  ми могли її проаналізувати, — зазначає Кисельов. – Останні п'ять років попит на кредитування юридичних осіб у нашому Банку тільки зростає, тому що багато банків взагалі уникають фінансування середнього й малого бізнесу. Загалом, взяти кредит для підприємства, що розвивається, – непроста процедура. У багатьох банків залишаються проблеми зі старими кредитами, і вони просто не мають можливості надавати нові позики. У нас ця процедура набагато доступніша, завдяки хорошому кредитному портфелю».

Агентство коммуникаций "ВАРТО", ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!