На полігоні АТ «Дніпропетровськгаз» завершився другий етап вогневих випробувань із використанням водню

9 вересня, 2021

Спеціалісти, у першу чергу, були зацікавлені у перевірці здатності ШГРП транспортувати водень у майбутньому. На новозбудованому полігоні встановилип’ять нових ШГРП різної потужності виробництва RGC Production.

Газорозподільну систему заповнилигазоводневою сумішшю із 20% концентрацією водню. Цей експеримент також дослідивгерметичність газового обладнання, оскільки щільність та хімічні властивості водню відрізняються від природного газу.

Газорозподільну систему області необхідно привести до європейських стандартів. Наразі потужність мереж в 3-4 рази більша від необхідної. Перед тим, як розпочати масштабний редизайн мереж, важливо якомога швидше зрозуміти, що буде з газорозподільними мережами, коли до них почне потрапляти водень. Саме для цього компанія запустила масштабний проєкт, до якого входять понад 150 різноманітних експериментів з воднем.

«АТ «Дніпропетровськгаз» вже понад рік проводить дослідження у сфері розподілу метанводневої суміші газорозподільними мережами області. Компанія бере участь у водневих дослідженнях у рамках європейської ініціативи Green Deal — проекту, мета якого до 2035 року мінімізувати викиди парникових газів в атмосферу» — говорить головний інженер АТ «Дніпропетровськгаз» Олександр Макаренко.

Проект дослідження роботи газових систем з воднем складається з трьох етапів. Перші два – це польові випробування зі статичними і динамічними експериментами на полігонах. Під час першого етапу випробувань фахівці АТ «Дніпропетровськгаз» використовували 99% водень та спостерігали за його впливом на газорозподільну систему.

Аналогічні випробування на полігонах уже проведено у Житомирській, Івано-франківській та Харківській областях, на черзі — Волинська область.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!