KSG Agro вже зібрав врожай соняшника на 60% посівних площ

29 вересня, 2022

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agro, здійснюють збиральну кампанію соняшника на площі 8 тис. 400 га. На даний момент вже зібрано врожай на 60% посівних площ, що складає 5 тис. га. За тиждень планують завершити збиральну кампанію оливних.

За результатами здійснених робіт середня врожайність соняшника склала 18 ц/га. На думку Дмитра Ємельченка, з врахуванням погодних умов нинішнього року такий результат є нормальним.

«Звичайно, цьогорічна врожайність соняшника нижче минулорічної, але й погодну картину маємо зовсім іншу. Весняні опади були дуже нерівномірними, очаговими навіть в рамках одного господарства. Якщо минулого року ми входили з показником 190 мм вологи у грунті, то нинішнього лише 90-130 мм. В господарствах Дніпровського району мали гранично необхідний показник — 150 мм. Як результат, спостерігаємо дуже строкату картину врожайності по господарствам в залежності від їх місцезнаходження - від 10-12 ц\га до 29 ц\га, але в середньому 18 ц\га», — коментує Дмитро Ємельченко.

Завершення збиральної кампанії соняшника залежить від погодних умов, але попередньо заплановане на 12 жовтня.

Паралельно у господарствах агрохолдингу відбувається посів озимої пшениці на площі 2 тис. га (за планом — 4,2 тис. га).  Крім того, здійснюються роботи щодо догляду за посівами озимого ріпаку на площі 2 тис. 150 га.

Як повідомлялося раніше, KSG Agro розпочаті пілотні поставки соняшникової олії у Польщу та Італію. На даний момент агрохолдинг веде перемовини з партнерами щодо рафінації та розливу соняшникової олії в країнах ЄС з метою оперативного нарощування її експорту та продажу вже готової до споживання продукції.

ДОСЬЄ

KSG Agro є одним із провідних агрохолдингів України, європейською інноваційною групою компаній, що працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської Бізнес Асоціації (EBA), а також до Асоціації «Свиноводи України». Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільгоспкультур, а також свинарський бізнес, за який відповідає ТОВ «Стронг-Інвест». Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найперспективніші проекти, насамперед свинарство, а також рослинництво.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!