Імпорт свинини у живій вазі в Україну не вигідний, - голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов

2 лютого, 2023

Імпорт свинини в Україну за нинішнього фіксованого курсу долара може бути економічно доцільним за її ціни не нижче 65 грн/кг у живій вазі. Отже, зараз вигіднішим є вирощування свиней усередині країни, — так вважає голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

На його думку, у випадку, якщо ціни на живих свиней перевищать цю цінову позначку, може стати реальністю ситуація попередніх кількох років, коли українські м'ясокомбінати переробляли переважно імпортне сире м’ясо.

Коментуючи ситуацію на ринку свинини, аграрій наголосив, що через зупинення роботи багатьох підприємств галузі в Донецькій та Харківській областях внаслідок війни, конкуренція виробників суттєво зменшилася. Через зменшення пропозиції попит на свиней зріс, а, внаслідок невигідності імпорту, виробляти свинину в Україні стало вигідніше.

Втім, за словами Касьянова, українським виробникам свинини дуже важко конкурувати з європейськими свиногосподарствами, які отримують відповідні дотації з бюджету Євросоюзу, тоді як в Україні тваринники позбавлені держпідтримки.

Голова Ради директорів KSG Agro додав, що доступ на ринок ЄС не є легким, тому, що там значно жорсткіші стандарти якості, більш складна логістика і дуже складна сертифікація продукції, тож вимагає великих зусиль від українських виробників. «Дуже добре, що двері в ЄС відкриті, треба бути підготованими, щоб туди ввійти. Також потрібно, щоб уряд працював з нашими виробниками і переробниками, підтримуючи їх, незважаючи на війну», — резюмував він.

Пресс-служба KSG BANK
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!