Український театр – на Бродвей. Українських митців – на Art Basel.

11 вересня, 2009
Днями на запрошення Міжнародного Арт Центру Меценат Київ відвідала президент фестивалю «Наша спадщина» (Нью-Йорк), президент фонду RAF, відома громадська діячка Марина Ковальова.
Метою візиту було, передусім, ознайомлення з культурним середовищем сучасної України, вивчення можливостей співпраці з українськими митцями та меценатами. Перший досвід такого співробітництва під час фестивалю «Наша спадщина», який проводиться спільно з мером Нью-Йорка Майклом Р. Блумбергом, був настільки успішним, що пані Ковальова серйозно замислилася щодо організації повноцінних гастролей українського театру на Бродвеї та презентації українського проекту під час художнього ярмарку Art Basel Miami Beach – найбільшої виставки сучасного мистецтва в США, що зазвичай відбувається у грудні.
«Участь українських художників та театру у фестивалі «Наша спадщина» показала і відвідувачам і організаторам, що українське мистецтво є потужним і абсолютно самодостатнім», — зазначила засновниця Арт Центру Меценат Олена Золотарьова,- «саме тому пані Ковальова, яка відома, передусім, своїми досягненнями у просуванні мистецтва в США, вирішила особисто відвідати Україну з метою обговорення тепер уже українського проекту. Зі свого боку Міжнародний Арт Центр «Меценат» зробить усе можливе для здійснення планів, спрямованих на популяризацію нашого мистецтва в США і у світі».

Довідка:
Міжнародний Арт Центр «Меценат» створено в березні 2009 року. Ініціатором та організатором «Мецената» є Олена Золотарьова. Незважаючи не незначний час свого існування, Арт Центр «Меценат» здійснив уже чимало проектів: концерти видатної української піаністки Євгенії Басалаєвої в Київській Філармонії та на Міжнародному музичному фестивалі в Любляні, виставки українських художників в Нью-Йорку на фестивалях «Наша спадщина» та «Союзівка», в Київському музеї російського мистецтва, eу серпні 2009 року проведено пленер «Мистецька затока», який став важливою подією у культурному житті України. Діяльність Арт Центру «Меценат» та особисто Олени Золотарьової було відзначено багатьма міжнародними дипломами та сертифікатами.
n.savitskaya-sheliga
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!