Підсумки конференції "Принципи торгового фінансування UCP-600 в сучасних економічних умовах"

21 жовтня, 2009
Участь у конференції взяли близько сотні українських банкірів, економістів, юристів і представників компаній імпортерів та експортерів.

Розпочав цей захід Президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов з подяки пану Колльєру за візит та надану пропозицію направити трьох своїх представників до комісії ICC з банківської техніки і практики від України.

Гарі Колльєр, один із розробників уніфікованих правил для документарних акредитивів UCP-600, з перших слів закликав учасників конференції працювати у форматі діалогу: «Для мене важливо дізнатися про ваші проблеми і за той час, який ми маємо для спілкування, знайти шляхи їх вирішення». Пан Колльєр представив огляд результатів дослідження Міжнародної торгової палати на тему: «Актуальні питання торгового фінансування — 2009: Світові дослідження Міжнародної Торгової Палати». Під час заходу Гарі Колльєр особливу увагу приділив проблемам, які виникають з документами, наданими для оплати по акредитиву, та розповів про найпоширеніші причини відмов з боку банків. В ході конференції учасники обговорили структуру, типи та види документарних акредитивів, отримали інформацію щодо міжнародних стандартів банківської практики, ознайомилися з тонкощами підготовки та перевірки документів, особливостями застосування принципів UCP-600.

Крім того, учасники заходу мали можливість поспілкуватися про український досвід використання принципів торгового фінансування UCP-600 з провідними експертами в цій галузі. А саме, Віталій Кисленко, Директор департаменту державного сектору і фінансування Райффайзен Банк Аваль розповів про можливості, потенціал і практичні аспекти використання документарних операцій при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності в Україні. З настанням кризи багато українських компаній відчули брак «вільних» коштів, тому співпраця з банками і використання акредитивів відкрила нові шляхи роботи з іноземними партнерами. Райффайзен Банк Аваль пропонує клієнтам широкий спектр можливостей роботи з документарними операціями: випуск гарантій, відкриття акредитивів, здійснення платежів по інкасо, авалювання і врахування векселів за розпорядженням клієнта тощо. Райффайзен Банк Аваль намагається популяризувати Правила UCP-600 як при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, так і при розрахунках між вітчизняними компаніями. «Правила UCP-600 – це найвищій стандарт якості для здійснення документарних операцій» — відмітив Віталій Кисленко.

Алла Харченко, Начальник управління документарного бізнесу UkrEximBank детально розповіла про практичні аспекти використання акредитивів: про захист інтересів продавців, переваги і гарантії для покупців, про особливості фінансування експортних та імпортних операцій. На останньому зосередив свій погляд і Сергій Свистіль, Голова Правління Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД». Для багатьох українських компаній акредитивні форми розрахунку ще нові але їх переваги очевидні. За словами Гарі Колльєра, в Україні документарні акредитиви використовують у 40% експортно-імпортних операцій.

Про всі тонкощі роботи з Міжнародним арбітражем доповіла Світлана Романова, Партнер компанії Бейкер і Макензі – Сі. Ай. Ес. Лімітед, що має більше 10 років судової практики, в тому числі з розв’язання спорів у Міжнародному комерційному арбітражі.

Завдяки конференції «Принципи торгового фінансування UCP-600 в сучасних економічних умовах» та спілкуванню з Гарі Колльєром учасники здобули практичні навички роботи з правилами UCP-600. На думку експертів, перепідготовка спеціалістів, які займаються розрахунками в акредитивній формі, є на сьогодні одним із ключових моментів. Це ще один крок до міжнародних стандартів роботи українських банків та провідних компаній.

Детальніше – на сайті організаторів www.ch.kiev.ua
Conference House, ТОВ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!