Довгострокова програма «Побудова системного бізнесу»

2 липня, 2010
Спеціалізована програма для тих, хто хоче якісно змінити бізнес та перейти до системного стилю управління власним бізнесом. Для трансформаційних лідерів (по ролі)

Програма від консорціуму SCG та kmbs

Аудиторія програми

— Управляючі власники бізнесу,
— Лідери, що впливають на прийняття стратегічних рішень в компаніях,
— Бажаний досвід управління: 10+ років або наявність ступеню MBA.

Ключові особливості:

— Єдина в Україні спеціалізована програма з системної та якісної перебудови бізнесу.
— Програма сформована на підходах до управління змінами в компанії як цілісної системи.
— Можливість втілення змін у власний бізнес починаючи з другого модулю навчання.
— Консультаційний досвід Strategic Consulting Group.
— Спілкування з амбітними лідерами, що формують сьогоднішній світ та якісно змінюють свої компанії.
— Потужна система супроводу з побудови знань: електронне навчальне середовище, що забезпечує постійну взаємодію між учасниками, персональний коучинг.
— Ціннісна атмосфера традицій Києво-Могилянської Академії.

Принципи побудови програми

Цілісна та структурована, відповідно до логіки дій управлінця при реалізації проектів трансформації компанії та побудови системного бізнесу, програма.
Програма сформована як проходження послідовних етапів з «настройкою» організації, з метою якісної трансформації та побудови системного бізнесу.

Формат навчання:

1. етапний: очна аудиторна частина, що складається з трьох днів на місяць, та реалізація відповідного етапу проекту з трансформації компанії.
2. супровід системи побудови знань між аудиторними заняттями: рішення бізнес-кейсів, інтерактивні завдання та тести в системі, персональний супровід викладачем.
3. проект 9-місячний на базі реального бізнесу.

Основні етапи програми:
1. Стратегічне лідерство
Формування навичок візійного та системного мислення, спроможності проводити власну компанію через умови зміни принципів ведення бізнесу та зовнішнього світу. Введення в логіку системного лідерства. Стратегічна ідея. Візія. Місія. Цінності. Бізнес-система. Стратегічне мислення. Системний бізнес. Визначення перспективної границі системи: Кластер. Ключові компетенції. Зони прибутку. Business-Engine.
2. Стратегія бізнесу
Навички формування та зміни «внутрішніх» та «зовнішніх» правил гри, спроможності знаходити та реалізовувати масштабні ідеї через роботу зі стратегією. Стратегічне позиціонування. Трансформаційний маркетинг. Карти стратегії. Методологія ведення проекту розробки стратегічної ідеї та стратегії.
3. Стратегічні комунікації
Формування навичок у створенні системи комунікації, виборі дієвих механізмів. Підсилення майстерності візійних, трансформаційних комунікацій.
4. Філософія бізнесу
Розвиток навичок інноваційного мислення шляхом введення в більш широкий культурний та ідейний контекст. Управління на основі цінностей. Розвиток лідерства. Системне мислення. Управління інноваціями. Етика бізнесу.
5. Управління бізнес-процесами
Формування навичок «введення» стратегічної ідеї та стратегії в «операційне життя», впровадження процесного управління та культуру відповідальності. Ланцюжок створення цінностей. Модель бізнесу. Моделювання бізнес-процесів. Дизайн організаційної структури.
6. Управління результативністю компанії
Розвиток здібностей формувати систему реалізації стратегії або «дієвих» індикаторів – «будівельників», «трансформаторів», «зберігачів» бізнесу компанії. Збалансована система індикаторів. Ключові показники ефективності.
7. Організаційна культура
Розвиток здібностей організувати системні зміни з допомогою свідомого управління організаційною культурою підприємства. Запровадження агентів змін, організація та наповнення необхідною суттю комунікативного простору.
8. Управління фінансами
Розвиток здібностей розуміння «стратегічних фінансів», підходів та особливостей управління фінансами в трансформаційних проектах. Система управління ризиками.
9. Управління багатопрофільним бізнесом або групою компаній
Створення розуміння підходів, методологій в управлінні багатопрофільним бізнесом, створення перспективної моделі корпоративного центру, формування власної візії як власника. Управління портфелем бізнесу. Стратегії для групи компаній. Корпоративний центр. Моделювання бізнес-процесів керуючої компанії.
10. Корпоративне управління
Створення навичок формування перспективної системи корпоративного управління та корпоративної політики в компанії. Корпоративні відносини. Корпоративна політика. Корпоративна соціальна відповідальність. Кодекси.
11. Введення змін
Розвиток майстерності розуміння природи змін в організації, логіка знаходження принципів – детермінантів здійснення перетворень та прикладних ефективних стратегій. Розвиток здібностей ведення змін та досягнення результатів. Підходи до ведення змін. Стратегія змін. «Матриця» змін. Лідерство в змінах. Управляння проектом змін. Досвід трансформацій українських та міжнародних компаній.
12. Захист проектів.

Ключові викладачі: Олександр Саврук, Оксана Щегельська, Олена Мальцева, Віктор Котусенко, Ярослава Лоянич, Едуард Мальцев, Володимир Павелко, Галина Єременко.

Тривалість програми 12 місяців (жовтень 2010 – вересень 2011) — 11 навчальних етапів та захист проекту.

Керівник програми: Оксана Щегельська, директор Strategic Consulting group

Наші контакти: Людмила Білецька [email protected] (044) 220-1250 (044) 517-5088 (067) 323-6424
Strategic Consulting Group (SCG), Академия управления, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!