МИрослав Якібчук: "Ціни на комунальні послуги з 1-го лютого є незаконними та дискримінаційними для бюджетників та пенсіонерів "

2 лютого, 2011
Про це йдеться у заяві Національного форуму профспілок України, підписаній головою Мирославом Якібчуком

«КМДА сама визнала, що тарифи є завищеними. Адже відповідно до власного розпорядження до 20 числа поточного місця люди мусять платити за комунальні послуги одну суму, а після 20 – за ті ж самі послуги – на 6-10% вищу. Відтак, плутанина з ціною на ту саму послугу означає, що насправді ціна послуги для населення є завищеною», — робить висновок Якібчук.

Профспілковий лідер також зазначив, що Київ – одне з найбільш дисциплінованих міст в Україні. Понад 96% киян сплачуть за комунальні послуги в зазначені терміни. Отже, така диференціація тарифів в залежності від дати сплати є невиправданою.

«Виникає питання: куди підуть ці 10%? На що вони витрачатимуться і хто їх контролюватиме? Це питання вимагає вичерпних пояснень з боку київської влади», — зазначив Мирослав Якібчук.

За його словами, НФПУ звернувся із запитом до КМДА з вимогою обґрунтувати логіку цього підвищення. У разі, якщо відповіді не буде, НФПУ має намір звернутися до суду.

Крім того, Мирослав Якібчук підкреслив, що встановлення терміну сплати за комунальні платежі за газ і тепло саме до 20 числа є виявом неповаги до тих категорій працівників, — зокрема, лікарів, вчителів, держслужбовців, військових та пенсіонерів, які отримують зарплатню після 20 числа. Отже, постійно потраплятимуть у категорію тих, хто має сплачувати на 10% більше.

Тому, наголошують у профспілках, якщо вже й запроваджувати таку «диференціацію» тарифів, то кінцеві терміни сплати за комунальні послуги за меншою ціною мають бути, принаймні, до 25 або 30 числа.

Як повідомлялося, Київська міська адміністрація 27 січня 2011 року видала розпорядження, згідно з яким запроваджуються диференційовані тарифи за одні і ті ж послуги, сплачені до і після 20-го числа поточного місяця. Нові тарифи запроваджуються з 1-го лютого 2011 року.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!