Компанія Bosch: «Що зміниться з введенням стандарту Євро-6»

26 серпня, 2014

Євро-6 — це стандарт Європейського Союзу, що обмежує вміст шкідливих речовин у вихлопних газах. «Стандарт Євро-6 зробить дизельні автомобілі такими ж екологічними, як бензинові», — говорить д-р Рольф Буландер, член правління Robert Bosch GmbH, який курує розробки в області конструкції ходової частини автомобіля. Основний сенс нового стандарту — зниження норми вмісту оксидів азоту і твердих частинок у вихлопних газах автомобілів. З 1 вересня 2014 з вихлопними газами дизельного автомобіля в атмосферу можна викидати не більше 80 мг оксидів азоту на кілометр (для бензинових двигунів — 60 мг на кілометр). Колишні вимоги допускали 180 мг на кілометр. З 1 січня 2015 року всi автомобілі, що у продажу, повинні відповідати стандарту Євро-6.

У чомувідмінність європейського законодавства відносно викидів в атмосферу продуктів згоряння з вихлопними газами?З моменту введення стандарту Євро-1 в 1993 році викиди продуктів згоряння з вихлопними газами різко скоротилися. Просунуті автомобільні технології — в тому числі технології компанії Bosch — скорочують викиди з вихлопними газами таких речовин, як вуглекислий газ, оксиди азоту та тверді частинки. Технічний прогрес в конструкції ходової частини автомобіля також сприяє цьому процесу: з 1990 року викиди твердих частинок дизельними двигунами скоротилися приблизно на 99%; крім того, сучасні дизельні автомобілі викидають на 98% менше оксиду азоту в порівнянні з початком 1990-х років. Оскількиелектрифікація ходової частини стає все популярнішою, рівень викидів буде знижуватися і далі.

Чи подорожчають автомобілі у зв’язку з введенням Євро-6?

Моделіавтомобілів, що відповідають стандарту Євро-6, знаходяться приблизно в тому ж ціновому діапазоні, що і аналогічні моделі стандарту Євро-5. Окремі моделі, що відповідають стандарту Євро-6, доповнені низкою інших нововведень, наприклад, поліпшеною трансмісією або поліпшеними шинами, що, природно, підвищує їх вартість. Однак без урахування вартості цих додаткових покращень можна стверджувати, що на сьогоднішній день введення стандарту Євро-6 не призвелодо істотного зростання цін на автомобільному ринку.

Як стандарт Євро-6 впливає на конструкцію дизельних автомобілів?

Щобдотримати обмеження, що накладаються новим стандартом, дизельні автомобілі повинні бути обладнані добре відрегульованою системою нейтралізації вихлопних газів. На автомобілі масою не більше 1700 кг досить встановити недорогий накопичувальний каталітичний нейтралізатор оксидів азоту. «Для важких автомобілів обов'язково буде потрібна система селективної каталітичної нейтралізації оксидів азоту з використанням рідини AdBlue», — пояснює д-р Маркус Хейн, президент підрозділу дизельних двигунів Robert Bosch GmbH. Система впорскує рідину AdBlue, розчин сечовини без запаху, що перетворює оксиди азоту в нешкідливий водяний пар і азот. Запас AdBlue поповнюється під час планового техобслуговування.

Starget, Агентство
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!