ОТП Банк у ТОП-5 найнадійніших банків України

21 листопада, 2016

Видання «Новий час» спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital представили черговий Рейтинг надійності банків, за результатами якого АТ «ОТП Банк» увійшов до п’ятірки найнадійніших банків країни.

При розрахунку рейтингу використовувався комплекс фінансових індикаторів, які можна розрахувати на основі відкритої інформації, серед яких – показники капіталізації, ліквідності та прибутковості з урахуванням факторів підтримки акціонерів. Доповнили картину такі якісні показники, як прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутація банку, його менеджменту та акціонерів, а також довіра вкладників.

З огляду на приналежність ОТП Банку до європейської фінансової групи, стовідсотковим власником якої є найбільший угорський банк OTP Bank Plc., ОТП Банк об'єктивно підтримує на високому рівні всі показники.

Так, ще до оголошення результатів стрес-тесту НБУ ОТП Банк почав, а в четвертому кварталі 2015 року завершив процедуру стабілізації основних фінансових показників банку.

Після виконання плану докапіталізації ОТП Банк незмінно працює прибутково. Так, в третьому кварталі 2016 року ОТП Банк майже подвоїв фінансовий результат першого півріччя, зафіксувавши позитивний фінансовий результат у розмірі 402,8 млн грн. Таким чином, наростаючим підсумком з початку року чистий прибуток банку після оподаткування склав 874,2 млн грн.

Про довіру вкладників красномовно свідчить позитивна динаміка депозитного портфеля ОТП Банку: його приріст в 3-му кварталі склав 787 млн грн до 20 млрд грн — як за рахунок збільшення обсягу коштів юридичних осіб до 10,7 млрд грн (+ 548 млн грн за квартал), так і за рахунок нарощування залишків на рахунках фізичних осіб на 239 млн грн за квартал до 9,3 млрд грн.

Детальніше про діяльність та пропозиції ОТП Банку можна дізнатися на сайтіабо по телефону Інформаційного центру ОТП Банку 044 490 05 00.

Volodchenko Yulia
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!