За минулий рік «Харківміськгаз» виявив 492 випадки несанкціонованого використання природного газу

13 січня, 2022

Фахівці газової компанії виявляють випадки несанкціонованого використання газу при обстеженні лічильників, обході та огляді газових мереж та газового обладнання. Сторонні втручання в роботу газорозподільчих систем виявляються за допомогою сучасного обладнання.

Найчастіше фіксуються випадки несанкціонованого використання природного газу в Новобаварському, Московському та Київському районах міста. Поширеними є самовільне відновлення газоспоживання, втручання в роботу лічильника та врізки в систему газопостачання. Зокрема, порушники встановлюють магніти на лічильних механізмах, пошкоджують та підроблюють пломби виробника на вузлі обліку газу, а також облаштовують врізки в обхід лічильника, більшість з яких приховані.

Згідно з вимогами Кодексу ГРС, споживачі, які незаконно використовують газ, мають відшкодувати збитки, завдані газорозподільній компанії, а також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання. Якщо порушник здійснив несанкціоновані врізки, він повинен привести систему газопостачання у відповідність до проектної документації. При виявлені несанкціонованого втручання в лічильник газу споживачу необхідно сплатити вартість проведення експертизи та встановити новий лічильник за власний рахунок.

Усі випадки несанкціонованого відбору газу шляхом втручання в систему газопостачання розглядаються спеціальною комісією. Якщо споживач природного газу не згоден з рішенням комісії, то він має право звернутися до суду.

Втручання в систему газопостачання створює загрозу життю, як родині споживача, так і його сусідам. Наприклад, несанкціоноване втручання в газову мережу шляхом врізки водопровідної труби до газопроводу-вводу нижче рівня землі спричиняє на місці несанкціонованої врізки витік газу.

Артемова Виктория Романовна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!