Оплату праці енергетиків варто збільшити на 30%, - пропозиція

25 жовтня, 2022

Оплату праці працівників операторів систем розподілу (ОСР) варто підвищити на 30%. Таку пропозицію голова профспілкового комітету ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Чорний вніс  на розгляд Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) під час її засідання, присвяченому перегляду тарифів на розподіл електроенергії.

Фонд оплати праці в ОСРах регулюється НКРЕКП через затвердження тарифів на розподіл електроенергії. І якщо на протязі 2021-початку 2022 років в інших галузях економіки країни заробітна платня збільшувалась, то остання корекція для працівників ОСР була прийнята ще в 2020 році. За словами Олександра Чорного, в ухваленому комісією для обговорення проекті змін тарифів з 1 грудня закладено цифру збільшення оплати праці, яка пропонувалася ще на початку цього року – 11,11%. Проте, за наведеними головою профспілки даними Держстату індекс інфляції склав у 2021 році – 10%, і за 9 місяців 2022 року у річному вимірі  — 21,8%. В 2023 році, згідно проекту державного бюджету України, інфляція складе ще 30%. «Цілком логічно було б закласти в тариф хоча б те знецінення грошей, що вже відбулося, а це за період, коли не переглядалися тарифи складає близько 30%», — аргументував свою пропозицію Олександр Чорний.

«Збільшення заробітної платні дозволить  ОСРам всієї країни  виконувати  більше ремонтних робіт зношеного чи пошкодженого внаслідок бойових дій обладнання та мереж, своєчасно відновлювати виведені з ладу лінії електропередач та  трансформаторні підстанції. Це особливо актуально зараз, під час війни, коли ворог цілеспрямовано знищує енергетичну інфраструктуру України, — підкреслив голова профкому  ПАТ «Черкасиобленерго».

Пропозицію підтримав і профком АТ «Хмельницькобленерго». "Підняття заробітної плати енергетиків — важлива ініціатива. Інфляція суттєво обезцінила заробітні плати фахівців. Частина персоналу захищає батьківщину, решта працює у вкрай напруженому режимі. Ми зобов`язані хоча б компенсувати той обсяг коштів, які поглинула інфляція", — заявив Олександр Макаров, голова ОПО НПЕУ АТ «Хмельницькобленерго».Наразі до пропозиції мають намір приєднатися і представники трудових колективів інших обленерго.

«Комісія розгляне дану пропозицію в ході обговорення прийнятого проекту Постанови про зміну тарифів для  ОСР», -так прокоментував  запропоноване підвищення фонду оплати праці енергетиків Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!