НФПУ: Держбюджет 2010 має заохочувати людей працювати

16 вересня, 2009
«Соціальні стандарти в Держбюджеті на 2010 рік мають розроблятися на основі нової реальної методики обрахування прожиткового мінімуму, а доповнюватись ці стандарти мають дієвими програмами створення нових робочих місць», – вважає голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

«Уряд у проекті бюджету пропонує прожитковий мінімум на рівні 681 грн., хоча як розраховувалася ця цифра, ніхто не пояснює. Ймовірно, що її виводять, виходячи з цін дворічної давності, коли вартість споживчого кошика була вдвічі нижчою, – підкреслює профспілковий лідер. – Методика розрахунку повинна стати прозорою і головне – відповідати реальним цінам і потребам людей. Реальний прожитковий мінімум зараз складає від 1500 грн. до 2300 грн. на місяць в залежності від регіону проживання».

Разом з тим, профспілковий лідер переконаний, що Україні потрібна нова соціальна доктрина, яка би припинила «політику роздачі грошей».

«Держава має турбуватися лише про тих, хто сам не може працювати – пенсіонерів, інвалідів, сиріт. Всіх інших держава має змусити працювати, стимулюючи, при цьому, створення нових робочих місць. Тому новий бюджет має передбачити масштабні інвестиції в розвиток економіки, які би заохочували власників створювати нові робочі місця», – переконаний голова НФПУ.

За словами Якібчука, державний бюджет повинен мати чітко встановлені джерела наповнення та стимулювати працівника працювати, а не чекати державної допомоги.

Аби послабити вплив «застарілої методики» формування бюджету Національний форум профспілок оголошує про контроль за дотриманням соціальних стандартів в країні та ініціює перед Урядом програму створення нових робочих місць. «Від того, наскільки програма співпраці профспілок з Урядом по створення нових робочих місць буде ефективною, напряму залежить ефективне виконання державного бюджету», – наголошує Якібчук.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!