НАСК «Оранта» виповнилося 88 років

26 листопада, 2009
25 листопада, НАСК «Оранта» святкує 88-річчя від дня заснування компанії.
Компанія є правонаступницею Укрдержстраху, заснованого 25 листопада 1921 року, саме цю дату компанія вважає датою свого заснування. В 1994 році Укрдержстрах перетворено на Відкрите акціонерне товариство «Національна акціонерна страхова компанія „Оранта“, засновником якої з боку держави виступив Фонд державного майна України. У 2007 році Фонд державного майна продав інвесторові останній пакет акцій, що перебував у державній власності. Компанія стала приватною, що сприяло наступному поліпшенню структури активів НАСК „Оранта“ й підвищенню її платоспроможності. Нині НАСК „Оранта“ входить у трійку найбільших українських компаній класичного страхування. Компанія налічує 800 структурних підрозділів в обласних центрах, містах і районах України. Її агентська мережа нараховує більше 7 тис. страхових агентів.
На сьогодні НАСК «Оранта» — найбільша страхова компанія класичного страхового ринку України. У 2008 році НАСК «Оранта» зібрала рекордний для ринку обсяг страхових премій — 1010 млн. грн., що на 45 % перевищує обсяг премій компанії за 2007 рік (693,6 млн. грн.). У 2008 році компанія врегулювала збитки на загальну суму 399,5 млн. грн., що на 66 % перевищує обсяг виплат НАСК «Оранта» у 2007 р. (240,1 млн. грн.). За даними компанії, питома вага НАСК «Оранта» на ринку класичних страхових послуг за показником страхових премій — понад 12 %.
Найважливішою подією для Компанії у 2009 році стало затвердження акціонерами результатів відкритого розміщення акцій НАСК «Оранта» додаткової восьмої емісії на суму понад 600 мільйонів гривень. Збільшення статутного фонду НАСК «Оранта» планувалося акціонерами та менеджментом компанії із середини минулого року. В жовтні 2008 року — у період, коли Україна входила в економічну кризу, — власники та керівництво компанії досягли генеральної домовленості про капіталізацію найбільшого українського страховика, а Загальні Збори акціонерів НАСК «Оранта», що відбулися 17 квітня 2009 року, прийняли рішення про емісію акцій.
НАСК "Оранта", ВАТ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!