Екструзійний пінополістирол XPS ТехноНІКОЛЬ прослужить не менше 50 років. Доведено випробуваннями в НДІБК м.Київ!

13 лютого, 2015

Працюючи вже 23 роки на ринку будівельних матеріалів, компанія ТехноНІКОЛЬ, як ніхто інший, розуміє наскільки важливо виготовляти не тільки якісні, а й довговічні матеріали. У 2014 році в лабораторних умовах ряд продуктів лінійки XPS ТехноНІКОЛЬ CARBON пройшов випробування на довговічність.

XPS компанії ТехноНІКОЛЬ — це високоякісний екструзійний пінополістирол, вироблений з урахуванням всіх екологічних, будівельно-технічних та економічних вимог. Екструзійний пінополістирол є одним з найбільш ефективних теплоізоляційних матеріалів на будівельному ринку та широко використовується для теплоізоляції фундаментів, дахів, підлог, трубопроводів, автомобільних шляхів і залізниць. Широке застосування матеріалу обумовлено унікальними та цінними властивостями, об'єднаними в одному матеріалі: низька теплопровідність, висока міцність, біологічна стійкість, екологічність і довговічність використання.
Лабораторні випробування матеріалів XPS ТЕХНОНІКОЛЬ CARBON проводилися у київському Науково Дослідному Інституті Будівельних Конструкцій протягом восьми місяців. Метою випробувань було визначення терміну ефективної експлуатації екструзійних пінополістирольних плит марок XPS ТехноНІКОЛЬ CARBON. Визначення терміну експлуатації проводилося відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.7.-182-2009.
Для визначення терміну ефективної експлуатації зразки матеріалів, зволожені та запаяні в поліетиленові пакети, піддавалися циклічному температурному впливу: заморожування — відтавання — нагрівання. Після кожних 10 циклів проводився відбір зразків з подальшим визначенням їх теплопровідності в стандартних умовах.
За результатами візуального огляду дослідних зразків після проведення 100 циклів кліматичних впливів заморожування — відтавання — нагрівання було встановлено, що зовнішній вигляд зразків матеріалів не змінюється — зміна геометричних розмірів зразків знаходиться в межах допустимих значень, візуально не встановлено зміни кольору та структури матеріалу.
Усі результати досліджень свідчать про те, що термін ефективної експлуатації виробів із пінополістирольних плит ТОВ «Завод ТехноНІКОЛЬ» у м Дніпродзержинську становить не менше 50 років.
Також слід зазначити, що таким чином під час виготовлення пінополістирольних плит ТехноНІКОЛЬ виконуються вимоги п.4.6. ДСТУ Б В.2.6-189: 2013:
Термін ефективної експлуатації теплоізоляційних виробів, що використовуються для теплоізоляції поглиблених конструкцій будівлі, цокольних конструкцій, а також конструкцій фасадної теплоізоляції з опорядженням цеглою повинен становити не менше 50 років. Для інших конструкцій необхідно використовувати теплоізоляційні вироби з терміном ефективної експлуатації не менше розрахункового терміну служби збірної конструктивної системи, але у всіх випадках не менше 25 років.
  

Юдинова Наталья Юрьевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!