Військовим і силовикам «дозволили» отримувати пенсію з 45 років - профспілки

29 грудня, 2010
Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

Як повідомляють у профспілках, інтереси військових, міліціонерів та працівників Служби безпеки України частково вдалося відстояти. Якщо у Законопроекті від 13.12.2010 року, цій категорій працівників пенсії мали виплачуватися лише по досягненню ними 60 років, то у доопрацьованому Законопроекті від 21.12.2010 року, цей вік зменшено до 45 років.

В НФПУ звертають увагу на те, що пропоновані Урядом зміни у системі пенсійного забезпечення вже викликали хвилю масових звільнень. Правоохоронці та військові прагнуть змінити місце роботи або достроково вийти на пенсію, доки на них ще не розповсюджується дія нового Закону. Зокрема, за даними Міністерства внутрішніх справ, рапорти про відставку подали вісім тисяч осіб, а, наприклад, із 2700 військовослужбовців Управління Державної охорони мають намір звільнитися близько 900 осіб.

«Серед категорій громадян, які постраждають від урядових нововведень будуть військовослужбовці і силовики. Для них збільшено строк вислуги, необхідної для нарахування пенсії — до 25 років, з існуючих нині 20 років, а також не буде враховуватися так званий «пільговий стаж». Право отримувати пенсію з 45 років, а не з 60-ти, як пропонував уряд раніше, є значним досягненням, однак цілковито не вирішує проблеми погіршення соціального становища військових та силовиків», — зазначив Заступник голови Національного форуму профспілок України Григорій Кабанченко.

Профспілки сподіваються, що Всенародне громадське обговорення пенсійної реформи, яке заплановане на січень 2011 року і покликане обговорити основні механізми й принципи пенсійної реформи задля забезпечення її дієвості, дасть можливість вирішити і проблему пенсійного забезпечення військовослужбовців та працівників правоохоронних органів.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!