Влада завинила підприємцям 2 млрд. грн., але арештовує активістів за «псування гранітних плит» - профспілки

30 грудня, 2010
«З липня поточного року й до цього часу, з підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, у примусовому порядку із шаленим адміністративним тиском стягують додатковий так званий «соціальний збір» до Пенсійного фонду. Загальна сума, яку втратили підприємці сягає до 1 млрд. 968 млн. грн.», — зазначає Володимир Мартиненко.

У профспілках наголошують, що ці примусові відрахування до Пенсійного фонду є незаконними. «Згідно діючого на сьогодні податкового законодавства, до єдиного податку вже входить сума, яка призначається для перерахування до Пенсійного фонду. Вона складає 42% єдиного податку. Після відрахувань до Пенсійного фонду цієї частини єдиного податку, який сплачує приватний підприємець-спрощенець, решта цього податку розподіляється між іншими фондами соціального страхування», — пояснюють у профспілках.

Крім того, підприємці підкреслюють, що після вступу з 1 січня 2011 року в дію Податкового Кодексу, через посилення податкового пресу півтора мільйони тих, хто працює за спрощеною системою оподаткування, щомісячно втрачатимуть мінімум 1 млрд. 50 млн. грн..

«Протягом першого півроку-року дії Податкового Кодексу до 700 тис. підприємців фізичних-осіб та підприємств малого бізнесу взагалі припинять своє існування, тобто втратять майже 100% своїх прибутків. У абсолютному виразі сума цих втрат протягом року складе, приблизно, 26,2 млрд. грн… Ті ж підприємці, які залишаться працювати, внаслідок погіршення умов економічної діяльності, протягом року загалом додатково втратять від 7,86 млрд. до 23,58 млрд. грн. своїх прибутків», — зазначають у профспілках.

Нагадаємо, за підсумками акцій протесту проти прийняття Податкового Кодексу 2 грудня 2010 року було створено Всеукраїнську профспілку працівників ринків, торгівлі та підприємців.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!