Алла Шлапак: Від неефективного використання бюджетних коштів необхідно перейти до соціального замовлення

18 січня, 2011
Згідно з поданою Управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київради (КМДА) Програмою «Соціальне партнерство», у 2011 році передбачено, наприклад, надання фінансової підтримки 207 громадським організаціям на оплату комунальних послуг та оренди приміщень у сумі 1,7 млн. грн., а також фінансування потреб організацій на суму 3,7 млн. грн., при цьому безпосередньо на заходи планується спрямувати лише 1,86 млн. грн..

«Маємо тут певну невідповідність – ми платимо шалені гроші за оренду, а при цьому на самі заходи, тобто на забезпечення того, щоб надавалися, власне, соціальні послуги коштів не вистачає», — звертає увагу Алла Шлапак.

Тому, враховуючи, що приміщення, які орендують громадські організації у більшості своїй належать до комунальної власності міста, більш доречним, на переконання Голови Комісії, є направлення цих коштів тим організаціям та структурам, у власності яких знаходяться орендовані приміщення – управлінню освіти, районним адміністраціям, ЖЕКам тощо.

«Це дозволить зекономити значну суму коштів та ліквідувати практику недобросовісної діяльності організацій. Тому, необхідно провести ревізію та виявити реально діючі організації, і саме для них затвердити пільги на оренду та оплату комунальних послуг в межах утримання. І така практика затвердження відповідних пільг має впроваджуватися щороку», — зазначає Алла Шлапак.

При цьому, Голова Комісії наголошує, що надання соціальних послуг повинно відбуватися на тендерній основі. «Не можна з міського бюджету просто фінансувати статутну діяльність тих чи інших громадських організацій. З одного боку — невідомо, що під цією діяльністю може матися на увазі, а з іншого — місто не зобов’язане утримувати громадські організації. А ось, виділити кошти під конкретний захід, який справді потрібний місту – це зовсім інше. Якщо потрібно місце для зборів, то ветерани можуть використовувати для цього Палац ветеранів, жінки – Центр жінок, а решта заходів повинна проводитись виключно на тендерній основі», — зазначає Алла Шлапак.

*** Загальний обсяг фінансування Програми «Соціальне партнерство», передбачений міським бюджетом на 2011 рік, складає 9 млн. гривень, при цьому в Управлінні у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці виконавчого органу Київради (КМДА) стверджують, що на виконання Програми не вистачає ще 1 млн. 855 тис. грн..
komisiya
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!