Мінсім'їмолодьспорту підбило підсумки співпраці з Програмою Розвитку ООН

31 травня, 2011
Ще у 2005 році Програма розвитку ООН в Україні розпочала тісну та плідну співпрацю з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту на підтримку молодіжної політики в Україні. В рамках цієї співпраці, після реалізації пілотного проекту, стартувала нова ініціатива — Проект на підтримку молоді в Україні під назвою «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», що зосередив свою діяльність навколо співпраці з молодіжними центрами, молодіжними та волонтерськими громадськими організаціями та навчальними закладами у 12 областях України. Протягом своєї діяльності Проект сприяв забезпеченню життєдіяльності молодіжних організацій та закликав їх керуватись наступними постулатами для успішності та процвітання:
— ділитись досвідом з іншими організаціями;
— ділитись інформацією та ресурсами з іншими організаціями;
— співпрацювати з іншими організаціями;
— залучати до активностей молодь різного віку та різної статі.
З метою створення стійкої платформи для співпраці між молодіжними організаціями, Проект розробив та впровадив всеукраїнський Портал знань, яким в майбутньому опікуватиметься Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту. Портал також міститиме цікаві навчальні та розважальні матеріали.
На основі міжнародного досвіду Проект розробив методику підвищення ефективності діяльності молодіжних організацій, що за три роки діяльності допомогла покращити показники молодіжних організацій у 52 районних центрах. Дана методика та приклади її успішного застосування відображені підсумковій книзі «АКТИВНА МОЛОДЬ. ПЕРЕВІРЕНІ РЕЦЕПТИ». Книга призначена для молоді та організацій, які співпрацюють з молоддю та пропонує кардинально новий підхід у роботі з молодими людьми, зокрема через виявлення та розвиток молодіжної ініціативи.
За словами пана Ігоря Хохича, Директора Департаменту молодіжної політики Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, в Україні спостерігається тенденція до зниження активності молоді. Саме це і є причиною негативних явищ у молодіжному середовищі, згідно з даними наведеними в опитуванні Центру соціальних досліджень Інституту соціології НАН України на замовлення Дитячого Фонду ООН. «Проект «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської молодів Україні», що реалізовувався у співпраці з ПРООН був покликаний підвищити залученість молоді у життя громад» і його реалізація показала успішні результати», зазначив п Хохич. Він також подякував ПРООН за допомогу у сфері молодіжної політики та виявив сподівання продовжити співпрацю в майбутньому.
У свою чергу, пані Елена Панова, заступник Директора Представництва ПРООН в Україні, наголосила, що шестирічна співпраця з Урядом над позитивними змінами на благо українського народу є основним пунктом діяльності ПРООН в Україні. Зокрема співпраця з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту вилилась у реалізацію спільного проекту. Пані Панова також презентувала результати діяльності Проекту, згідно з якими протягом дворічної діяльності Проект залучив понад 6 000 волонтерів до 574 заходів та реалізації 2 000 соціальних проектів. В рамках діяльності було також створено 40 мереж за принципом «Рівний-рівному», який ліг в основу методології проекту.
Пані Ольга Дев’яткіна, менеджер у справах країн Європи і СНД, відділ розвитку групи менеджерів програми Волонтери ООН, наголосила на важливості Проекту «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської молодів Україні» для розвитку волонтерського руху в Україні. На даний момент Проект є найбільшим проектом за партнерської підтримки програми Волонтери ООН. Проект дав змогу волонтерам набути необхідні навики на майбутнє завдяки участі у різноманітних заходах. «Майбутнє за молодими. Тому вкрай важливо, аби вони повірили у власні сили», сказала пані Девяткіна і додала, — якщо вам бракує цієї віри, згадайте слова Анни Роддік: «Якщо ти вважаєш себе занадто малим для впливу, проведи ніч в кімнаті з комахою».
Пані Евгенія Петрівська, Національний менеджер Проекту, презентувала книгу «АКТИВНА МОЛОДЬ. ПЕРЕВІРЕНІ РЕЦЕПТИ», яка вмістила методологію проекту та реальні успішні історії застосування даної методології. Пані Петрівська також представила Портал знань, розроблений Проектом спільно з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту та наголосила на тому, що портал слугуватиме платформою для побудови мережі підтримки молодіжних організацій.

Проект «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» реалізується з вересня 2008 року у 12 областях України Програмою розвитку ООН в Україні спільно з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, програмою Волонтери ООН, компанією Intel, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива — В».

За детальною інформацію просимо звертатись до пані Ольги Романів, спеціаліста з питань зв’язків із громадськістю:
[email protected], тел. (063) 350 43 92
Коммуникационная группа «Эффективные решения», ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!