Штраф у п’ять разів більше ніж виручка

27 серпня, 2013

У Києві під час проведення перевірки діяльності приватного підприємця, який, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, надавав послуги зі встановлення металопластикових вікон, фахівці столичного управління Міндоходів встановили, що він отримував виручку в готівковій та безготівковій формі, проте книгу обліку доходів не вів. Тобто, готівка, яка надходила від замовників послуг, не оприбутковувалась у встановленому законодавством порядку.

Не погоджуючись з висновками працівників Міндоходів, підприємець намагався в Окружному адміністративному суді м. Києва скасувати податкове повідомлення-рішення, проте суд не схвалив аргументи позивача.

У результаті розгляду справи столична Феміда визнала правомірність дій працівників Міндоходів, які виявили факт не оприбуткування підприємцем готівки на суму понад 15 тисяч гривень та застосували штрафну санкцію в 5-кратному розмірі, тобто більш ніж 75 тисяч гривень.

Зокрема в судовому рішенні наголошується, що оприбуткування готівки – це проведення підприємствами та підприємцями обліку готівки в касі на повну суму її фактичного надходження у касовій книзі, книзі обліку доходів і витрат, книзі обліку розрахункових операцій.

Тобто, для підприємця – платника єдиного податку, оприбуткування готівки в касу означає здійснення відповідного запису в книзі обліку доходів і витрат у графі 2 «доходи» на повну суму операції.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!