За розкрадання газу жителі Дніпропетровщини заплатять 720 тис. грн.

20 лютого, 2015

У Дніпропетровській області за 2014 рік виявлено 53 несанкціонованих підключень до газотранспортної мережі, які завдали збитків на суму 720 тис. грн. Більшість порушників є жителями приватного сектора, які приєднуються до газопроводу без узгодження з газовим господарством.

На сьогодні найважливішим напрямком у діяльності газового господарства є перевірки по виявленню незаконних підключень до газових мереж побутових споживачів.

На жаль, є випадки, коли мешканці Дніпропетровщини користуються газом, при цьому не сплачуючи за нього частково чи у повному обсязі. Обстеження газових мереж дозволяють виявити осіб, які незаконно підключилися до газопроводу. Подібні самовільні врізки негативно впливають на роботу газотранспортної системи.

За виявленими фактами складаються акти, відбуваються відключення нелегальних споживачів, з яких стягують заподіяні підприємству збитки. Розрахунок суми збитків відбувається за нормами споживання з урахуванням опалювальної площі, кількості прописаних осіб та встановлених газових приладівзгідно з п. 2.1 Постанови НКРЕ від 29 травня 2003 року № 475 «Про затвердження Порядку відшкодування збитків, завданих газопостачальній або газотранспортній організації внаслідок порушення споживачем природного газу Правил надання населенню послуг з газопостачання».

«Варто зазначити, що окрім порушення закону та крадіжки газу, «горе-споживачі» наражають на небезпеку себе та оточуючих, — говорить начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. — Адже несумлінні споживачі роблять все на свій страх і ризик, вочевидь, не думаючи про безпеку».

Усі виявлені самовільні втручання у газову мережу здійснені без проекту, технічних умов та з грубим порушенням правил безпеки газопостачання. Дуже часто у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи відбувається накопичення природного газу, що у подальшому може призвести до вибуху.

ПАТ «Дніпропетровськгаз» закликає всіх незаконних споживачів отримати технічні умови і стати законними абонентами.

Усіх, хто володіє інформацією про факти незаконних врізок у систему газопостачання або інші способи розкрадання державного газу, просимо повідомляти за телефоном (056) 377-14-58 за винагороду.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!