Асоціація виробників мінеральних та питних вод України представила основні тренди ринку

20 лютого, 2015

На зустрічі були представлені тренди ринку води в Україні у 2014 році. Також обговорювалися питання контролю якості та зміни ринку в контексті відносин між контролюючими установами та виробником.

Основними тенденціями ринку були названі:

  1. Зменшення обсягів виробництва води
  2. Зростання частки негазованої води в загальному обсязі виробництва
  3. Зростання сегменту малого літражу

Виконавчий директор Асоціації Оксана Бамбура зазначила: «Загалом 2014 рік охарактеризувався падінням виробництва бутильованої води на 5,9% порівняно з 2013 в першу чергу через економічну ситуацію в країні. На сьогодні також можна відмітити дві чіткі тенденції: зростання споживання негазованої води, інший тренд — збільшення сегменту малого літражу. Тобто українці намагаються брати воду з собою, як для індивідуальних потреб, так і для відпочинку та занять спортом

Оксана Бамбура також розповіла, що у 2015 році Асоціація продовжить розвиток європейських стандартів виробництва та вплив на формування корисних звичок щодо споживання природної води. «Ми будемо знайомити українців з культурою споживання природної води, проведемо низку семінарів для виробників із залученням фахівців асоціації та представників контролюючих органів», — зазначила вона.

Підсумовуючи результати зустрічі, у своїх висновках почесний президент Асоціації Стрикаленко Тетяна Василівна наголосила на тому, що на шляху розвитку ринку питних та мінеральних вод в Україні система управління якістю та харчовою безпекою води повинна бути заснована на принципах безперервного вдосконалення і розроблятися на основі єдинихєвропейських стандартів.

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!