На Львівщині суд покарав зловмисника за підключення до кабельної мережі компанії Воля

13 грудня, 2019

Три роки позбавлення волі — так Франківський районний суд міста Львова оцінив злочинну діяльність громадянина О., який для власного збагачення організував надання телекомунікаційних послуг за піратською технологією.  Це ледь не перший випадок, коли «пірат» отримав реальне покарання за свої дії.

Зловмисник, володіючи відповідними навичками у сфері підключення та обслуговування телекомунікаційних мереж, вирішив створити власну нелегальну мережу. Сформувавши клієнтську базу під виглядом надання послуг із підключення клієнтів до структурної кабельної системи провайдера ВОЛЯ, «пірат» за окрему плату здійснював несанкціоноване підключення до мережі приймачів у будинках.  Таким чином змінював маршрутизацію сигналу, що передається та незаконно надавав доступ до нього мешканцям квартир. Щоб надати справі розмаху, шахрай долучив до неї групу осіб, які пропонували жителям Львова якісні послуги та, за згодою, підключали їх, а сплату за надання послуг клали у свої кишені. 

— Піратство нині — велика біда України. І можна справді радіти, що боротьба з ним у телекомунікаційній сфері розпочалася на державному рівні. Правоохоронні органи активніше реагують на факти пошкодження кабельних мереж та нелегальних підключень.  А з наступного року Україна зробить ще один крок у цьому напрямку і вже з 20 січня не можна буде нелегально отримувати телепрограми українських телеканалів із супутників, — говорить Жанна Китаєва,  фінансовий директор ВОЛЯ.

— Наша компанія працює у правовому полі і проводить політику легального контенту та протидії «піратам».  У тих містах, де помічена активність «фахівців» з нелегальних підключень, проводимо аудит мережі, що дозволяє виявляти втручання у нашу систему.  Добре, коли й самі абоненти інформують провайдера про факти незаконних підключень, адже у них погіршується якість послуг внаслідок крадіжок сигналу.  Проблему піратства треба долати усім світом – додає пані Жанна.

ВОЛЯ надає виключно ліцензійний контент та бере учать у заходах, що підтримують боротьбу проти піратства. Так, компанія підтримує ініціативу «Чисте небо» й поділяє її принципи — право автора отримувати чесну винагороду за свою роботу; повага до ресурсів та зусиль, яких докладають професіонали, щоб творити; готовність рішуче захищати свій продукт та блокувати тих, хто порушує права власників.

Окрім того, статистика показує, що сьогодні понад 30% споживачів готові платити за якісний контент, а ще рік тому цей показник був на рівні 13%. Це свідчить про зростання соціальної відповідальності та правосвідомості громадян, а також про потребу бути захищеним від технічних, фінансових та юридичних ризиків.

Гончар Наталья Александровна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!