АТ «Миколаївобленерго» залишилося майже без спецавтопарку

1 вересня, 2022

Внаслідок обстрілів агресора миколаївські енергетики втратили 12 одиниць спецавтотехніки, ще 48 — суттєво пошкоджені. Загальний збиток склав 12 млн. грн. Товариству зараз конче потрібні запчастини до вцілілої техніки та заміна знищеної. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

12 млн грн. – саме стільки, за підрахунками фінансової служби АТ «Миколаївобленерго» склали збитки, завдані трощею автопарку підприємства внаслідок ракетних обстрілів російських агресорів.

За повідомленням прес-служби компанії, 12 одиниць спеціальної автотехніки знищені повністю та відновленню не підлягають. Серед них – екскаватор для ремонту кабельних ліній, кілька бригадних автомобілів виробничих дільниць, спецавтокрани та автопід’йомники.

Ще 48 одиниць спецтехніки було пошкоджено. І якщо в деяких заміні підлягає лобове скло та дзеркала (що теж коштує  немало), то в багатьох  - більш суттєві втрати. Так, багато автомобілів потребують заміни кабін, подушок двигуна, дверей.  Необхідно також близько 30 шин, що були посічені уламками ракет.

Наразі виїзд оперативних бригад, роботи з відновлення електромереж, що постраждали від ворожих обстрілів на Миколаївщині дуже ускладнений  саме через постраждалі спеціальні автівки. Як під питанням і  саме відновлення електромереж, постраждалих внаслідок ворожих РСЗО.В умовах падіння корисного відпуску електроенергії, суттєвого зниження платежів від споживачів, яких теж стало суттєво менше, підприємство не має коштів ані на запчастини, ані на придбання спецтехніки на замін знищеної.  «АТ «Миколаївобленерго» вже звернулося до Міністерства енергетики України, міжнародних партнерів та колег енергетиків з проханням про допомогу.

Шевченко Мария Сергеевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!