Профспілки оскаржать рішення про підвищення цін на газ

14 липня, 2010
Національний форум профспілок України оскаржуватиме підвищення ціни на природній газ для населення у суді. Про це йдеться в заяві НФПУ, підписаній його Головою Мирославом Якібчуком.

У профспілках переконанні, що в умовах кризи перекладати проблеми економіки на пересічних українців недопустимо. Підняття ціни на газ для населення є необґрунтованим, оскільки населення України споживає саме український газ, а не завезений ззовні.

Урядові плани щодо підвищення ціни на газ порушують конституційний принцип заборони прийняття рішень, які погіршують соціальне становище громадян, з огляду на це НФПУ має намір подати судовий позов до Національної комісії регулювання електроенергетики України про скасування Постанови № 812, оскільки дана Постанова не була погоджена зі Спільним представницьким органом профспілок.

НФПУ нагадує, що вже мав позитивний досвід блокування рішень Уряду про підвищення тарифів для населення через суд. Зокрема, 31 серпня 2009 року Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якому оскаржена Постанова НКРЕ від 9 липня 2009 року про підвищення ринкових цін на природний газ для населення.

Апелювання влади до зобов’язань перед МВФ, у НФПУ вважають неправомірним, і при цьому звертають увагу, що представники влади неодноразово заявляли про те, що зниження ціни на російський газ дозволить відмовитися від підвищення роздрібних цін на блакитне паливо для населення.

Профспілки наголошують, що перш ніж вести мову про додаткові стягнення з громадян, влада повинна розробити та прийняти чіткий план реформ у сфері житлово-комунального господарства. Перш за все, необхідно розмежувати тарифи на послуги для найбідніших і найбагатших. Зокрема, варто запровадити податок на майно, внаслідок якого заможні громадяни допоможуть акумулювати кошти для бюджету і комунальних субсидій соціально незахищеним особам. Крім того, необхідно запропонувати чітке планування витрат на реформаторські заходи, адже сьогодні до 60% води і 80% тепла втрачається, не доходячи до споживача.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!