Vaak - японський стартап який врятує рітейл від крадіжок

3 травня, 2019

Японський стартап Vaak розробив програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, яке допомагає впізнати серед відвідувачів потенційного злодія за характерними жестами, що видають знервованість та метушливість.

Аналітична компанія Tyco Retail Solutions підвела підсумки, що в 2017 році загальна світова сума крадіжок у магазинах роздрібної торгівлі склала $36 млрд. Загалом це лише 2% від доходів, проте сервіси, які допомагають запобігти шахрайству, наразі є одними з найактуальніших в оффлайнових продажах.

Робота системи Vaak має наступний ланцюжок: алгоритми аналізують кадри з камер спостереження і надсилають повідомлення про потенційну загрозу на смартфони співробітників. Так, працюючи у тестовому режимі в одному з магазинів японського міста Іокогама, програмному забезпеченню вдалося зафіксувати крадіжку, яку не помітила охорона, а шахрай був заарештований через кілька днів.

Можливість ідентифікації та аналізу незвичайної поведінки відвідувачів має й інші способи застосування у магазинах. Vaak розробляє систему, яка на базі взаємодії покупців з товарами, допоможе рітейлерам у розташуванні продукції на прилавках та рекламних вивісок.

Для ефективного ведення бізнесу, великі компанії активно користуються технологіями штучного інтелекту. Особливо в рітейлі популярні програми, які керують залишками товарів та оптимізацією доставки, а також різноманітні чат-боти для підтримки комунікації з клієнтами 24/7.

 
Yulia Zakharova
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!