Навіщо газові контролери використовують фотофіксацію при знятті показань лічильників?

17 травня, 2021

Щодня світ змінюється та вдосконалюється. З розвитком технічного прогресу багато професій просто зникли, адже зникла необхідність в них, проте професія контролера досі актуальна. Ці фахівці періодично проводять контрольне зняття показань лічильників газу. Для модернізації роботи контролерів РГК створила мобільний додаток «104.ua Контролери», який суттєво підвищив якість клієнтського обслуговування та осучаснив стандарти роботи газовиків. Про особливості роботи нового додатку розповіла контролер АТ «Дніпропетровськгаз» з 20-ти річним стажем – Світлана Степаненко.

Світлано Анатоліївно, розкажіть, які інновації прийшли з додатком у роботу контролерів?

По-перше, зникла паперова робота, з якою пішли у небуття помилки, похибки, нагромадження та обробка матеріалів у паперовому вигляді. Разом з тим, підвищилася достовірність даних за показаннями. Контролер, окрім показань лічильника у додатку фіксує модель лічильника, його розміщення, стан.

По-друге, збільшилася швидкість передачі даних, відповідно актуалізована інформація відразу потрапляє на платформу 104.ua, клієнтські програми. Відтак, з появою додатку, робота контролера стала швидшою та ще точнішою.

Куди потрапляють дані з додатку, як обробляються та де зберігаються?

Дані, які контролер вводить у додаток, передаються у білінгову систему Оператора ГРМ. Тобто, уся інформація відпрацьовується автоматично і зберігається в системі.

Контрольна фотофіксація показань лічильників фахівцями газових компаній дозволяє уникнути будь-яких розбіжностей зі споживачем, фактичні дані відображаються в особових рахунках клієнтів.

Також, під час процедури зняття контрольних показань, контролер здійснює огляд лічильника та пломб на предмет їхнього пошкодження. І так само фіксує цю інформацію у додатку.

Як контролер знає де потрібно проводити контроль показань спожитого газу?

Щодня майстер готує завдання для контролерів по зняттю контрольних показань лічильників природного газу у споживачів. Контролери отримують маршрути, у яких вказано адреси, прізвища клієнтів і номери їх особових рахунків.

Маршрут може залежати від наступних критеріїв: тривала відсутність контрольних показань, наявність заборгованості за розподіл газу, заявочні перевірки: уточнення приладів, площі, перевірка відключень тощо.

Маршрут не обов'язково визначає «роботу на день». У день контролер має знімати 40-50 показань лічильників газу. Зазвичай, додається більше адрес з урахуванням того, що не до всіх клієнтів вдається потрапити протягом дня.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!