За минулий рік аварійно-диспетчерська служба «Харківміськгазу» здійснила майже 15 тисяч виїздів

18 січня, 2022

Упродовж 2021 року бригади аварійної служби «104» АТ «Харківміськгаз» відпрацювали близько 15 тисяч заявок від споживачів природного газу. Найчастіша причина звернень – наявність запаху газу. Минулого року фахівці газової компанії локалізували понад 2 тисячі аварійних ситуацій на внутрішньобудинкових газових мережах.

У період опалювального сезону та похолодання значно зростає навантаження на систему газопостачання.

«Щодня диспетчери служби «104» приймають у середньому близько 50 викликів від жителів Харкова. Але з настанням холодів кількість звернень зростає, оскільки власники осель частіше використовують газові прилади для обігріву та інших побутових потреб. Ігнорування правил безпеки призводить до аварійних ситуацій», — розповідає головний інженер Ігор Шухат.

Власники квартир та приватних будинків є відповідальними за стан внутрішньобудинкових газових мереж згідно Закону України «Про житлово-комунальні послуги», тому потрібно подбати про своєчасне проведення технічного обслуговування. Для цього клієнт повинен укласти договір з компанією, яка має необхідні дозволи на подібні роботи.

Дотримання усіх правил безпеки використання газу в побуті дозволить уникнути неприємних ситуацій. Якщо ви відчули запах газу, слід припинити роботу газових приладів, перекрити газові крани та провітрити приміщення,  а також викликати аварійну службу за номером «104».

Артемова Виктория Романовна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!