Суд знову незаконно переніс розгляд справи про підвищення ціни на газ – профспілки

24 листопада, 2010
Про це повідомляє прес-служба НФПУ.

Як наголошують у профспілках, з дня відкриття провадження у справі про визнання протиправною та скасування Постанови НКРЕ № 812, якою з 1 серпня 2010 року були на 50% підвищені ціни на споживчий газ минуло уже чотири місяці. Це є порушенням чинного законодавства, оскільки, згідно Кодексу адміністративного судочинства України, на розгляд адміністративної справи відводиться не більше одного місяця.

«У розгляді даної справи суд перевищив усі можливі терміни, а тому є абсолютні підстави вважати, що її розгляд затягується зумисне. Цього разу суддя аргументував перенесення судового засідання тим, що один з членів судейської колегії перебуває у відпустці. Таке рішення можна розцінювати суб’єктивним, оскільки з 50 суддів Окружного Адміністративного суду цілком можна було знайти відповідну заміну», — зазначає голова НФПУ Мирослав Якібчук.

При цьому він підкреслив, що зростання ціни на газ суттєво вплинуло на матеріальний стан населення. «При існуючих боргах з виплатою зарплат у 1,6 млрд. гривень, при тому, що обіцяний владою спрощений механізм отримання субсидій виявився неефективним та оманливим, додаткове фінансове навантаження в зв’язку із подорожчанням газу – це зухвале знущання з власного народу. Політики чудово навчилися набивати власні кишені, в той час як 12,5 млн. українців живуть за межею бідності», — наголосив Якібчук.

Про перенесення розгляду справи на невизначений термін представникам НФПУ як стороні позивача стало відомо 23 листопада 2010 року від секретаря судді Келеберди В.І., який веде дану справу.

Нагадаємо, що відповідно до Ухвали Окружного Адміністративного суду м. Києва від 22 липня 2010 року було відкрито провадження у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики України про визнання протиправною та скасування Постанови №812, якою з 1 серпня 2010 року були на 50% підвищені ціни на споживчий газ. Перше слухання уданій справі відбулося 16 вересня 2010 року.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!