Учасники «підприємницького Майдану» створили свою профспілку

3 грудня, 2010
За інформацією НФПУ, новостворена профспілка об’єднала працівників ринків та сфери торгівлі, а також підприємців з 20 областей України та м. Києва. Зокрема, у ній представлені ринки «Привоз» (м. Одеса), «Колгоспний» (м. Кіровоград), «Озерка» (м. Дніпропетровськ), «Ринок Дикого» (м.Рівне), «Барабашова» (м. Харків), «Юність» та «Привокзальний» (м. Київ) та інші. На 10 грудня 2010 року заплановано розширений з’їзд профспілки, на якому очікується прийняття до організації нових регіональних професійних осередків.

Своєю метою Всеукраїнська профспілка працівників ринків, торгівлі та підприємців ставить захист прав її членів, а також мобілізацію представників малого бізнесу будь-коли, якщо влада не дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань. Зокрема, профспілковці не виключають продовження акцій протесту на Майдані Незалежності, якщо зміни, внесені до Податкового Кодексу, і надалі загрожуватимуть існуванню малого і середнього бізнесу в Україні.

Як зазначають в НФПУ, основними принципами діяльності Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців є по-перше, позапартійність – керівний склад профспілки не братиме участі у діяльності політичних партій; по-друге, чітка структурованість, із створенням Координаційного Центру у Києві та осередків у всіх областях України; по-третє, самофінансування – матеріальне забезпечення діяльності профспілки забезпечуватиметься виключно на членські внески.

Головою новоствореної профспілки обрано Володимира Мартиненка (Координаційна Рада працівників ринків України), до складу Президії увійшли: Ольга Гайсумова (Професійна Координаційна рада м.Мелітополь), Наталія Шарапова (ринок «Старокінний» м.Одеса), Ольга Александрова (речовий ринок м.Тернопіль), Жанна Данченко (голова Дніпропетровської обласної незалежної профспілки працівників ринків та послуг), Сергій Бойченко («Колгоспний ринок» м.Кіровоград).

Голова Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців Володимир Мартиненко закликав її членів та усіх учасників акцій протесту до подальшої консолідації. «Важливий урок, який дає нам нинішній Майдан – це розуміння, що тільки чітка самоорганізація, як на Центральному, так і на регіональному рівні, здатна забезпечити захист наших інтересів. Якщо ми діятимемо поодинці – нас перетворять на німих рабів», — наголосив Мартиненко.

Нагадаємо, 22 листопада на Майдані Незалежності підприємці розпочали безстрокову акцію протесту, вимагаючи від Президента ветувати Податковий Кодекс та відправити у відставку його авторів.
Агентство Пресса, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!